Mast en tuigage certificering

Mast, tuigage en rondhout inspecties

In de beroepsvaart is de verplichting dat de mast en tuigage om de 2,5 jaar wordt geinspecteerd. Na goedkeuring van de inspectie krijgt het schip een certificaat dat rechtsgeldig is. 

Ik ben gecertificeerd inspecteur door ILenT in mast & tuigage. Verder ben ik aangesloten bij het NBKB waarmee ik samenwerk. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring met masten en hun tuigage aan boord van charterschepen, wat ook bekend staat als de bruine vloot. Neem gerust eens contact op en ervaar mijn expertise.

Loopt u tegen een situatie waaraan u twijfelt of verloopt uw certificaat binnenkort? Neem dan gerust contact met mij op.

Houten mast / rondhout inspectie

Naast het optisch controleren van zowel uw mast als mede gieken, kluiverboom, gaffel etc. kan ik een grondige inspectie houden. Hierbij pas ik verschillende technieken toe. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw rondhout op vochtigheid te meten. Na een grondige inspectie krijgt u een uitgebreid rapport waarin staat hoe de staat van uw tuigage, rondhout, en of mast is.

Staal mast / rondhout inspectie

Ook een stalen mast is onderhevig aan de elementen van het weer en uiteraard zal deze ook moeten worden onderhouden. Door de mast goed te inspecteren en te onderhouden zal het voor lange tijd goed gaan. Doch is het verstandig om uw mast eens grondig te laten inspecteren van tijd tot tijd. Middels een ultrasone diktemeter controleren we tijdens de inspectie de plaatdikte van de mast.

Aluminium mast en giek inspectie

Een product dat aan het opkomen is in de zeilende passagiersvaart (bruine vloot) maar al jarenlang op grote en kleine jachten aanwezig. Aluminium is een product dat ook onderhevig kan zijn aan verschillende elementen van het weer en het vaargedrag. (Denk aan verschillende rek en trekspanningen). Ook bij dit product is het van belang te inspecteren op bijvoorbeeld haarscheuren en verzwakkingen.

Terug naar boven